Vlna v domě pro krásu i zdraví

Vlněné produkty, dekorace a doplňky jsou součástí našich domovů již opravdu dlouhá léta. A s tím, jak přibývá v populaci různých alergií, je volba vlněných výrobků stále aktuálnější. Alergiky nijak nedráždí, naopak jim od jejich zdravotních potíží dokáží přinést úlevu. Vybíráte něco nového do domu? Z vlny lze doporučit určitě následující „stálice“.
srdíčko na šňůrce
 
Vlněné koberce
V podobě vlněného koberce si domů můžeme pořídit opravdový „interiérový klenot“. Třeba takový pravý peršan! Ale můžeme samozřejmě vybírat i z méně finančně náročných kousků. Vlněný koberec je odolný a pružný, navíc má dlouhou životnost.
 
Vlněné lůžkoviny
Vlna v posteli nejen krásně vypadá, ale působí na náš organismus léčivě. Je to díky lanolínu. Tuku, obalujícího vlákna ovčí vlny. S jeho pomocí dokáže vlna vyrábět suché teplo. Působí blahodárně na naše unavené a bolavé svaly a klouby, ulevuje od potíží revmatikům. Také působí pozitivně na krevní oběh a pokožku. Tu nedráždí. Dokonce je mírně protizánětlivý. Vlněnou deku a polštář je vhodné pořídit pro člověka, kterého trápí alergie či ekzémy. Bude se mu spát mnohem lépe.
 
Vlna i do kuchyně
Vzhledem k tomu, že jsou vlněné výrobky praktické na údržbu, dají se použít i v částech bytu, kde je větší „provoz“ a s tím související riziko znečištění. Vhodné jsou do obývacího pokoje (přehozy na sedačky a křesla, „televizní“ deky, dekorativní polštáře), do ložnice (předložky, polštáře), ale i do kuchyně nebo jídelny (podsedáky na židle).
ovce a jehně
 
Kvalita potřebuje šetrnou údržbu!
Při praní vlny dáváme pozor na teplotu. Nevystavujeme ji vyšší teplotě, než 30°C! Tvoří pak žmolky a může dojít i k nežádoucímu plstnatění. V pračce bychom ji měli prát jen pokud má šetrný „vlněný“ program. Při praní v ruce neždímáme, jen opatrně vodu vymačkáme a na sušák umisťujeme vodorovně. Při veškeré údržbě dbáme vždy doporučení výrobců! Jen tak nám naše oblíbené polštáře, deky, předložky, koberečky a jiné dekorace vydrží dlouho kvalitní a krásné!